10. 4. 2018

Jarní salát z krabích tyčinek

„Dostal jsem chuť na krabí masíčko,“ dává můj chlap v obchodě do košíku kraba slisovaného do tyčinek. Jak ho ale upravit? Tak jsem se trochu inspirovala na internetu a trochu improvizovala… a podařilo se! :)



V lednici jsem měla pekingské zelí, ale stejně dobré by byly jistě i listy hlávkového či ledového salátu. Měkčí část zelí jsem nakrájela. Uvařila 3 vejce natvrdo a rozmačkala je vidličkou. Osolila, opepřila, k tomu půl hrnku kukuřice (pokud z konzervy, tak propláchnuté) a vše smíchala s cottage sýrem. Na pánvi na kapce olivového oleje jsem zlehka osmažila nadrobno nakrájenou červenou cibuli, přihodila kostičky krabích tyčinek a prohřála je. Přimíchala k salátu a na závěr vše posypala jarní cibulkou. Umím si to představit s křupavým celozrnným chlebem, můj chlap si však přál rozpečenou bagetu potřenou česnekovým máslem. 

K tomu sklenka vychlazeného vína…

Ingredience:
krabí tyčinky
pekingské zelí
3 vejce
kukuřice
červená cibule
jarní cibulka
cottage sýr
sůl, pepř
olivový olej
bageta


Mix chinese cabbage with cooked crushed eggs, sweetcorn, cottage cheese, salt and pepper. Fry the red onion on olive oil, heat the crab chopped and put it on the salad. Finally put the spring onion on the top. Ideal with a toasted baguette. 

Ingredients:
Crab sticks
Chinese cabbage
3 eggs
Sweetcorn
Red onion
Spring onion
Cottage cheese
Salt, pepper
Olive oil
Baguette

Žádné komentáře :

Okomentovat