19. 2. 2017

Vývar s nudlemi

Vývar s nudlemi se ideálně hodí k nedělnímu svátečnímu obědu.



Recept na vývar podle tchyně:

Do hrnce s vodou dát cibuli na půl, dva tři stroužky česneku, dvě menší celé mrkve, petržel, omyté vepřové maso vcelku, klidně s trochou špeku, bujon, osolit, opepřit a pod pokličkou na mírném ohni vařit hodinu a půl. Po té slít vývar přes cedník do druhého hrnce, maso a zeleninu vytáhnout na prkénko, cibuli, česnek, mrkev a petržel vidličkou rozmačkat, kousek z masa odkrojit a nakrájet ho na kousky a to vše, spolu s mraženým hráškem, nudlemi a pažitkou či petrželkou přidat do čistého vývaru, povařit dalších 5 min skrz nudle a na závěr dochutit.

Vařené vepřové maso z vývaru se hodí k rajské omáčce s vrtulemi.