21. 5. 2016

Michaela Samant a její vepřové maso na kokosovém mléce


Recept na vepřové na kokosovém mléce podle Michaely Samant jsem našla na jejím blogu akochutimasala.blogspot.com

Ingredience:


naložené maso
olej
sůl, pepř
příp. citronová šťáva
cibule
chilli
kurkuma
muškátový oříšek
koriandr
garam masala
kokosové mléko

Postup:


1)      Na kostky nakrájené maso jsem si přes noc naložila do oleje, soli, pepře a citronové šťávy
2)      Naložené maso zprudka osmažíme, aby se zatáhlo, vmícháme pálivé chilli a kurkumu a ještě chvíli smažíme


3)      Na centimetr podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme 30-45 min do změknutí
4)      V druhé pánvi osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, na ni nastrouháme muškátový oříšek, a přidáme po půl lžičce mletého koriandru a garam masaly.
5)      Přilijeme kokosové mléko a za stálého míchání vaříme cca 5 min, dokud se vše řádně nesmíchá a lehce nezhoustne.


6)      Do kokosové omáčky nakonec vložíme maso, ještě chvíli povaříme, aby se chutě propojily, a je hotovo.