20. 3. 2015

Řezy capuccino

Dortové vrstvené cappuccinové řezy jsou z lehké piškotové konzistence bez mouky s kávovým máslovým krémem


Ingredience na těsto:

5 vajec - rozdělených na žloutky a bílky
120 g moučkového cukru
40 g kakaa

Ingredience na stracattello prokládaný krém:

150 ml smetany na šlehání
225 g krémového sýra, příp. pribiňáček
30 g hrubě nastrouhané čokolády na vaření

1. Předehřát troubu a vymazat boky plechu a na dno položit pečící papír 
- plech je o rozměrech cca 33x23 cm
2.Z bílků vyšlehat sníh
3. Přidat 60 g moučkového cukru a vyšlehat ho do tuhého lesklého sněhu
4. V jiné míse žloutky utřít s dalšími 60 g moučkového cukru, až zesvětlají
5. Přimíchat kakao
6. Opatrně vmíchat sníh
7. Těsto vlít na plech a péct 15 min na 200C
8. Po vytáhnutí a lehkém zchladnutí upečený tenký plát vyklopit, sloupout z něj pečící papír a plát rozkrojit na tři stejné díly
9. Mezitím si připravíme sýrový krém: do sýru vmícháme nastrouhanou čokoládu a ušlehanou smetanu
10. První plát položíme na tác, potřeme sýrovou náplní, položíme druhý plát, sýrový krém a třetí plát
11. Na závěr potřeme vrch posledního plátu i boky kávovým máslovým krémem

Ingredience na kávový máslový krém:

instantní káva
160 g moučkového cukru
220 g změklého másla

1. V hrnečku smíchat 2 lžíce horké vody a 2 lžičky instantní kávy
2. Ve větší míse s pomocí elektrického šlehače utřít moučkový cukr a máslo do pěny 
3. Postupně přidávat kávu a třít dál, až je krém hladký