Kdykoliv jsem začala hubnout, vždy jsem slyšela: nesmíš těstoviny!
Ale když já ty špagety prostě miluju...
Tak jsem si našla recept na lehkou variaci.
Když navíc použijete špagety celozrnné, je to zároveň i variace relativně zdravá :)
Zapékané zeleninové těstoviny
Ingredience:
špagety
olej
mléko
bobkové listy
tymián
hladká mouka
máslo
česnek
sýr
mrkev, petržel
kukuřice, hrášek
sůl, pepř
1. Předehřejeme si troubu a vymažeme plech máslem
2. Do hrnce s osolenou vodou a kapkou oleje dáme vařit špagety spolu se zeleninou:
nakrájenou mrkví, petrželí, kukuřicí a hráškem
3. V dalším hrnci uděláme bešamel:
na másle lehce osmahneme česnek
a po té k němu přimícháme 2 - 3 lžíce hladké mouky do zavonění,
zalijeme mlékem, přidáme bobkový list, tymián a špetku soli
4. Nastrouháme sýr a půlku vmícháme do bešamelu
5. Do vymazaného plechu vsypeme lehce nedovařené špagety se zeleninou,
zalijeme bešamelem a vršek posypeme sýrem
6. Pečeme 20 min na 200'C
7. Při podávání ozdobíme snítkou pažitky, osolíme a opepříme