20. 4. 2014

Zapékané zeleninové špagety


Kdykoliv jsem začala hubnout, vždy jsem slyšela: nesmíš těstoviny!
Ale když já ty špagety prostě miluju... 
Tak jsem si našla recept na lehkou variaci. 
Když navíc použijete špagety celozrnné, je to zároveň i variace relativně zdravá :)


Zapékané zeleninové těstoviny

Ingredience:

špagety
olej
mléko
bobkové listy
tymián
hladká mouka
máslo
česnek
sýr
mrkev, petržel
kukuřice, hrášek
sůl, pepř

1. Předehřejeme si troubu a vymažeme plech máslem

2. Do hrnce s osolenou vodou a kapkou oleje dáme vařit špagety spolu se zeleninou: 
nakrájenou mrkví, petrželí, kukuřicí a hráškem


3. V dalším hrnci uděláme bešamel: 
na másle lehce osmahneme česnek 
a po té k němu přimícháme 2 - 3 lžíce hladké mouky do zavonění, 
zalijeme mlékem, přidáme bobkový list, tymián a špetku soli


4. Nastrouháme sýr a půlku vmícháme do bešamelu

5. Do vymazaného plechu vsypeme lehce nedovařené špagety se zeleninou, 
zalijeme bešamelem a vršek posypeme sýrem


6. Pečeme 20 min na 200'C 

7. Při podávání ozdobíme snítkou pažitky, osolíme a opepříme