14. 2. 2015

Nejlepší čokoládový muffin s burákovým máslem

Burákové máslo jsem poprvé ochutnala v Anglii. Hmm - má tak lahodnou chuť. Nejlepší je takové, které v sobě má celé kousky burákových oříšků. Jí ho tam na snídani na těch jejich tlustých bílých toustech. Ne, vůbec to není kalorické :)

Já však zjistila, že ještě lepší než na toustu, je na muffinkách!
Hříšně dobré ;)

Recept je dále :)

Ingredience na těsto - 12 ks:

180 g hladké mouky
120 g měkkého másla
100 g cukru krupice
2 vejce
50 g kvalitního kakaa
2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli

Ingredience na krém:

250 g sýru Philadelphia (nebo jiného krémového sýru)
250 g arašídového másla
moučkový cukr dle chuti

Postup:

1) Kakaový prášek rozmícháme ve 240 ml vařící vodě a necháme vychladnout


2) Máslo s cukrem vyšleháme do pěny


3) Přidáme vejce 


4) Do mísy prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva a sůl


5) Nakonec do mouky vmícháme ušlehané vejce s cukrem a zchladlé kakao


6) Těsto nalijeme do formiček vyložených papírovými košíčky a pečeme 20 min na 200'C


7) Sýr s burákovým máslem a moučkovým cukrem ušleháme ručním šlehačem do nadýchaného krému


8) Krém dáváme nejl. ozdobným zdobítkem na již studené muffiny - krémem nešetřete :)