Burákové máslo jsem poprvé ochutnala v Anglii. Hmm - má tak lahodnou chuť. Nejlepší je takové, které v sobě má celé kousky burákových oříšků. Jí ho tam na snídani na těch jejich tlustých bílých toustech. Ne, vůbec to není kalorické :)
Já však zjistila, že ještě lepší než na toustu, je na muffinkách!
Hříšně dobré ;)
![]() |
Recept je dále :) |
Ingredience na těsto - 12 ks:
180 g hladké mouky
120 g měkkého másla
100 g cukru krupice
2 vejce
50 g kvalitního kakaa
2 lžičky prášku do pečivašpetka soli
Ingredience na krém:
250 g sýru Philadelphia (nebo jiného krémového sýru)
250 g arašídového másla
moučkový cukr dle chuti
Postup:
1) Kakaový prášek rozmícháme ve 240 ml vařící vodě a necháme vychladnout
2) Máslo s cukrem vyšleháme do pěny
3) Přidáme vejce
4) Do mísy prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva a sůl
5) Nakonec do mouky vmícháme ušlehané vejce s cukrem a zchladlé kakao
6) Těsto nalijeme do formiček vyložených papírovými košíčky a pečeme 20 min na 200'C
7) Sýr s burákovým máslem a moučkovým cukrem ušleháme ručním šlehačem do nadýchaného krému
8) Krém dáváme nejl. ozdobným zdobítkem na již studené muffiny - krémem nešetřete :)