Kuřecí korma patří k nejoblíbenějším jídlům Indie. Smetanové kari s mandlemi.
Ingredience:
kuřecí prsa
cibule
česnek
zázvor
mandle
rajče
chilli paprička
sůl, pepř
olej
kokosové mléko (plnotučné mléko s kokosem)
smetana
čerstvý koriandr (petrželka)
Koření:
garam masala
kukruma
koriandr
kmín
bobkové listy
Potup:
1. V misce rozmixujeme na pastu: cibuli, česnek, zázvor, chilli, mandle
2. Na pánvi na oleji osmahneme na kousky nakrájené kuře, osolíme, opepříme
a přidáme cibulovo-mandlovou pastu - chvíli restujeme
3. Přidáme nakrájené rajče a koření: bobkový list, kmín, koriandr, krkumu, garam masalu
3. Kokosové mléko lehce zředíme smetanou, příp. nahradíme plnotučným mlékem s lžící nastrouhaného kokosu
4. Mléko přidáme ke kuřeti a na mírném ohni dusíme, dokud není kuře křehké
5. Na závěr vmícháme smetanu a čerstvý koriandr či petrželku,
už nevaříme, jen prohřejeme a dochutíme
Příloha: rýže jako z indické restaurace
Na hrnek sypké rýže patří dva hrnky vody - pokud chcete mít rýži neslepenou, je třeba před tím propláchnout, abyste ji zbavili škrobu - já neproplachuji. Do hrnce s rýží a vodou přidám špetku soli, kapku oleje a šlupky cibule pro lepší chuť, příp. kardamom, hřebíček či celou skořici. Vařím na mírném ohni, dokud se voda nevyvaří. Po té oheň vypneme a jen pod pokličkou necháme dojít, dokud rýže nebude měkká. Před podáváním z rýže vyndáme cibuli a koření a pomocí vidličky ji "načechráme".
Dobrou chuť :)