5. 2. 2015

Kuřecí čína jako z restaurace



Ingredience:

kuřecí prsa
cibule
česnek
chilli paprička
papriky dvou barev (nejl. zelenou a žlutou)
mrkev
pórek
lžičku kari
arašídy
ananas

Omáčka:

200 ml vody
1 lžíce octu
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce cukru
2 lžičky solamylu
pepř, sůl


Postup:

1. Na cibulce osmahneme nakrájené kuřecí kousky předem obalené v solamylu. Osolíme, opepříme. Dáme bokem na talíř. 


2. Zeleninu (paprika, mrkev, příp. pórek) nakrájíme na nudličky a krátce opečeme na oleji, aby byla křupavá. Přidáme nakrájenou čilli papričku a česnek.


3. K opečené zelenině vrátíme již orestované kuřecí maso a zalijeme omáčkou, kterou si připravíme předem v misce. Mícháme, dokud omáčka nezhoustne (dle hustoty ředíme vodou) a kuře dusíme, dokud není křehké.


4. Do omáčky přidáme oříšky a na kousky nakrájený ananas, dochutíme


5. Podáváme s rýží


Dobrou chuť :)