17. 1. 2015

Muffiny z červené řepy

Díky hlavní ingredienci, kterou je červená řepa, 
mají nejen sytě červeno až fialovou barvu, ale i velmi zajímavou chuť

Recept je dále




1. Řepu jsem pomocí škrabky zbavila slupky, nakrájela na větší kousky a ty dala na deset minut zapéct do trouby.




2. Po té jsem je přesunula do větší mísy a spolu s trochou rostlinného oleje rozmixovala.



3. Přidala jsem 250g hl.mouky, 180g krup.cukru, vanilk. cukru či esenci, 30g kakaa, 1-2 lžíčky prášku do pečiva, špetku soli, 120g měkkého másla, 2-3 vejce, 1x malý bílý jogurt a vše důkladně smíchala




4. Těsto jsem rozdělila do 12 muffinkových formiček a dala zapéct na 15-20 min do trouby na 200'C 


5. Po vychladnutí jsem na každý z nich dala lžičku polevy - vyšlehaný přírodní sýr 250g (např. Lučina aj.) se 100g měkkého másla a 100g moučkového cukru a vršek ozdobila popraškem skořice





Žádné komentáře :

Okomentovat