6. 12. 2014

Andělské Tiramisu

Já vím, že do správného Tiramisu patří vajíčka, ale já tam mám raději smetanu.
Pokud byste jej tam přesto chtěly, stačí je chvíli míchat v misce 
posazené na hrnci s vodou - po té se už nebudete muset bát salmonelózy. 
Kdo má vejce čerstvá, může je tam dát i sirové. 

Recept níže

Potřebujete: smetanu, Mascarpone, piškoty, kávu, cukr


Prvně si udělejte hrnek silné sladké kávy, nechte vychladnout.


V misce ušleháme smetanu


Do ušlehané smetany vmícháme Mascarpone, již nešleháme, aby se sýr nezdrcl. 
Aby se vám lépe míchal, můžete nepatrně zředit mlékem.


Nakonec přimícháme cukr.


Nyní namočíte piškoty do kávy, položíte do misky.
Na piškoty lžící dáte vrstvu krému, po té zase piškoty a pak zase krém.



Tiramisu by se měly do druhého dne nechat uležet v lednici


U nás však v lednici nikdy tak dlouho nevydrží :)