Já vím, že do správného Tiramisu patří vajíčka, ale já tam mám raději smetanu.
Pokud byste jej tam přesto chtěly, stačí je chvíli míchat v misce
posazené na hrnci s vodou - po té se už nebudete muset bát salmonelózy.
Kdo má vejce čerstvá, může je tam dát i sirové.
![]() |
Recept níže |
Potřebujete: smetanu, Mascarpone, piškoty, kávu, cukr
Prvně si udělejte hrnek silné sladké kávy, nechte vychladnout.
V misce ušleháme smetanu
Do ušlehané smetany vmícháme Mascarpone, již nešleháme, aby se sýr nezdrcl.
Aby se vám lépe míchal, můžete nepatrně zředit mlékem.
Nakonec přimícháme cukr.
Nyní namočíte piškoty do kávy, položíte do misky.
Na piškoty lžící dáte vrstvu krému, po té zase piškoty a pak zase krém.

Tiramisu by se měly do druhého dne nechat uležet v lednici
U nás však v lednici nikdy tak dlouho nevydrží :)