8. 8. 2012

Cuketa a červená řepa

Letošní úroda ze zahrádky je opravdu bohatá. Všude se to zelení a voní hlavně chutnou a čerstvou zeleninou. Máme tu saláty, rajčata, papriky, cibuli, česnek, červenou řepu, nové brambůrky, pažitku a další bylinky. Hlavní slovo má však cuketa - delikatesa!


Zapečená cuketa s mletým masem a novými brambory



Potřebujeme: mleté maso, cuketu, rajčata, papriku, cibuli, brambory, pažitku, sýr, olej a dochucovací koření


Na oleji osmažíme nakrájenou cibulku a červenou papriku


Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, příp. jinak dochutíme


Maso smažíme do hněda


Cuketu omyjeme a rozkrojíme na půl. Vnitřek vydlabeme, nakrájíme na jemno a přidáme k masové směsi, ještě chvíli smažíme


Vydlabané cukety naplníme masovou směsí a dáme na vymazaný pekáče, lehce podlijeme vodou, dáme do vyhřáté trouby na 200'C na 30 min


Po 30 minutách poskládáme navrch masa rajčata nakrájená na plátky, po 10 min rajčata posypeme tvrdým sýrem a necháme ještě posledních 10 min zapéct


Nové brambory stačí jen omýt, v solené a kmínované vodě uvaříme do měkka a pomocí nožíků sloupneme šlupku


Pečenou cukety s mletým masem podáváme s brambory maštěnými máslem a posypanými pažitkou - k tomu salát z červné řepy, nivou a mandlemi


Červenou řepu nakrájíme nahrubo, k tomu nakrájíme jablko a přidáme lák z půl sklenice vody, dvou lžic cukru a jedné lžíce citronu. Vychlazený salát ozdobíme nakrájenými kousky nivy a nahrubo posekanými mandlemi


Zaručuji gejzír lahodných chutí




Žádné komentáře :

Okomentovat