23. 8. 2013

Višňová bublanina

My holt to sladké milujeme... a bublanina z čerstvého ovoce je nej! ;)



Na menší plech je třeba: 1/2 hrnku tuku, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 
2 vejce, 1 hrnek mléka, 1 x vanilkový cukr a 1 x prášek do pečiva


Připravíme si ovoce. 
Někdo dělá třešňovou či višňovou bublaninu z celých třešní a višní i s peckami... 
u nás by to neprošlo 


Vajíčka, cukr krupice a vanilkový cukr ušleháme do pěny, vlijeme tuk, mléko, 
vmícháme mouku a na závěr prášek do pečiva


Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Na těsto naskládáme višně a ty hojně posypeme drobenkou: stejné množství hrubé mouky, cukr moučku a troška oleje či rozpuštěného másla - řádně promíchat


Pečeme v předehřáté troubě na 200 'C 30 - 45 min.


Hotové buchtičky pocukrujeme.


Žádné komentáře :

Okomentovat