My holt to sladké milujeme... a bublanina z čerstvého ovoce je nej! ;)
Na menší plech je třeba: 1/2 hrnku tuku, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice,
2 vejce, 1 hrnek mléka, 1 x vanilkový cukr a 1 x prášek do pečiva
Připravíme si ovoce.
Někdo dělá třešňovou či višňovou bublaninu z celých třešní a višní i s peckami...
u nás by to neprošlo
Vajíčka, cukr krupice a vanilkový cukr ušleháme do pěny, vlijeme tuk, mléko,
vmícháme mouku a na závěr prášek do pečiva
Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Na těsto naskládáme višně a ty hojně posypeme drobenkou: stejné množství hrubé mouky, cukr moučku a troška oleje či rozpuštěného másla - řádně promíchat
Pečeme v předehřáté troubě na 200 'C 30 - 45 min.
Hotové buchtičky pocukrujeme.