15. 10. 2011

Zapékaná rajčata s česnekem a bylinkami

Naší podzimní sklizní ze zahrádky nejsou jen jablka, hrušky a švestky. Urodilo se nám také velké množství sladkých rajčat. Ráda je zapékám s česnekem a bylinkami. Jsou ideální přílohou k mým oblíbeným špagetám:)


Omytá rozpůlená rajčata položíme na plech, lehce pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, posypeme nakrájeným česnekem a čerstvým oregánem, popř. i dalšími bylinkami a dáme péct do předem předehřáté trouby na plno na cca 45 min. 


Po upečení jsou rajčata uvnitř šťavnatá a provoněná česnekem a bylinkami. Když jsou zcela vychladlá, můžete je naskládat do zavařovací sklenice a touto cestou je uchovat do budoucna. Velmi ráda je používám na místo protlaku a kečupu. Jsou chutná a bez éček:)


Zapékaná rajčátka můžete dát na lehce promaštěné ala dente špagety, posypat je sýrem a se sklenkou růžového savignonu si můžete dopřát romantický večer ve dvou!


Dobrou chuť:)

Žádné komentáře :

Okomentovat